| Home | Bedrijven | Advertenties | Adverteren | Informatie | Zoek een aanhangwagenbedrijf | Gestolen |
Westytrailers
Barents Aanhangwagens, Horst (Limburg)
De Rooy Aanhangwagens, Loppersum (Groningen)
Jozua Aanhangwagens, Harderwijk (Gelderland)
DaXara, Noord Brabant
Bos Aanhangwagens, Assen (Drenthe)
ntermobie Sales (Noord Brabant)
Uw bedrijf hier?
Jan de Wit-Witra Aanhangwagens, Kortenhoef (Noord-Holland)
Uw bedrijf hier?
www.nelis-aanhangers.nl
eduard.nl, Balen
traileroutlet.nl
eduard.nl, Balen
traileroutlet.nl
eduard.nl, Balen
spatiumadvertising
Fokkema, Breda

Informatie

Boetes (politie)

Informatie over boetes.

Boetes (Openbaar Ministerie)

Meer informatie over boetes.

ANWB (aanhangwagensupplement)

Verlichting

Zijmarkering

Mistachterlicht

Informatie over mistlampverlichting voor aanhangwagens

Bovag

Informatie over bovag leverings- en betalingsvoorwaarden voor awbbedrijven, de bovag onderhoudsbeurt voor uw aanhangwagen, etc.

3VO

3VO, voorheen Veilig Verkeer Nederland.

>Rijbewijs.nl (CBR)

Alle informatie over rijbewijzen die u nodig heeft. Meer over het rijbewijs

Hulpkoppeling

Informatie over hulpkoppeling en breekkabel:
Om een aanhangwagen deugdelijk te bevestigen is het verplicht gebruik te maken van een losbreekreminrichting of een hulpkoppeling. Deze bevestigingen gaan in werking treden in het geval de aanhangwagen los komt van het trekkend voertuig. Het is verplicht een losbreekreminrichting te gebruiken bij aanhangwagens met een totale maximum massa vanaf 1500 kg. Tot 1500 kg kan de hulpkoppeling gebruikt worden maar ook de losbreekreminrichting is mogelijk. Het is echter verboden om beide voorzieningen tegelijk te gebruiken.

De losbreekreminrichting bestaat uit een dunne staalkabel die de verbinding legt tussen de handrem van de aanhangwagen en een oogje naast de trekhaag van het trekkende voertuig. Op het moment dat de aanhangwagen los komt van het trekkende voertuig wordt via het dunne staalkabeltje de handrem van de aanhangwagen aangetrokken en de rem van de aanhangwagen in werking gesteld. De druk op het staalkabeltje wordt dan te groot en deze zal breken, de aanhangwagen is nu dus los van het trekkende voertuig en remt zelfstandig.

De hulpkoppeling werkt niet als rem. Het is een dikkere staalkabel in de vorm van een lus. Zoals de naam al aangeeft is het een "hulp" koppeling. De kabel neemt de koppeling van het trekkend voertuig over als de trekhaak afbreekt. De kabel moet worden bevestigd om twee "haken" die vlak boven elkaar zitten naast de trekhaak. De kabel moet tussen deze twee haken worden gemanoeuvreerd. Als de aanhangwagen los komt van de van de trekhaak zal de aanhangwagen door middel van deze kabel achter de auto blijven hangen. De kabel moet een dusdanige lengte hebben dat de dissel van de aanhangwagen de grond niet kan raken. Het beste is om de kabel zo kort mogelijk te hebben zodat de neus van de dissel niet de grond in kan "steken" met het gevolg dat de aanhangwagen over de kop slaat.

De kabels van de losbreekreminrichting en de hulpkoppeling mogen niet los om de trekhaak worden gelegd. Mocht de trekhaak afbreken is dat ter hoogte van de knop van de trekhaak. Op dat moment zal ook de verbinding van de losbreekreminrichting of de hulpkoppeling met het trekkend voertuig verbreken zonder dat een van beide hun werking kunnen uitvoeren. Het is dus van zeer groot belang dat de losbreekreminrichting en de hulpkoppeling op de juiste wijze worden geborgd.

Bron: Politie NL

Wij besteden grote zorg en aandacht aan de samenstelling van deze website, maar geven geen garanties voor nauwkeurigheid en volledigheid. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor fouten die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan door of voortvloeiend uit een bezoek aan onze site c.q. contact op welke wijze dan ook met ons bedrijf.


Index - Home - Bedrijven - Advertenties - Adverteren - Informatie - Zoek een aanhangwagenbedrijf - Sitemap

www.nelis-aanhangers.nl
eduard.nl, Balen
eduard.nl, Balen
spatiumadvertising
traileroutlet.nl
eduard.nl, Balen
traileroutlet.nl
Home
Zoek een Aanhangwagenbedrijf Informatie Adverteren Advertenties Naar onze Adverteerders Home